Mer information och hjälp

Om du behöver hjälp och stöd finns det olika organisationer som kan stötta och ge råd.

Här kan du läsa mer och få information, hjälp och stöd kring dina problem.

1177 Vårdguiden på internet

På Vårdguiden.se hittar du medicinskt granskad information om sjukdomar och hälsa. Här hittar du också adresser och telefonnummer till alla vårdmottagningar i Stockholms län. Det finns även frågetjänster där du kan ställa anonyma frågor till experter inom hälso- och sjukvården.
Vårdguiden.se finns i en version anpassad för mobiltelefoner. Du hittar också Vårdguiden på Facebook.

Tjejzonen

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer mellan 12 och 25 år. Vi arbetar med att förebygga och lindra psykisk ohälsa genom att ge stöd till tjejer via fysiska och virtuella möten.

UMO

Det finns flera olika ställen att få hjälp på. Vilket ställe som passar bäst beror på vad man vill ha för hjälp och på vilket sätt man vill få den. Om man vill vara anonym kan man till exempel skriva till Fråga UMO eller chatta med BRIS.

BUP

Till oss kommer barn och unga som är deprimerade, har mycket ångest eller till exempel skadar sig själva. En del kan ha stora svårigheter att fungera tillsammans med andra i skolan,  eller i familjen.

Frisk & Fri

Frisk & Fri arbetar med att sprida information, stödja patienter och deras anhöriga.

RFSL

RFSL arbetar väldigt mycket med hälsa och hiv-prevention, och har en egen webbplats enbart för frågor kring hälsa, sex och hiv. RFSL jobbar också för rätten till hälsa. Det kan handla om rätt till vård på lika villkor.